Jagdgeschwader 26 - III.Gruppe

Bf 109 te Wijnendale

Het weer was niet zo schitterend, de herfst kwam met trage schreden het oorlogsjaar 1943 binnen. Starkey ging in mineur verder. De meeste geallieerde eenheden bleven op hun Britse vliegvelden, maar toch waagde een B-26 formatie het Woensdrecht aan te vallen.

Locatie

Wijnendale
België
BE

Messerschmitt Bf 109 bij Gent

De Bf 109 G-4 (Wnr.19259) van de II./JG 54 (onderdeel van de III./JG 26) moest na een rondvlucht bij Gent met lege brandstoftanks een buiklanding uitvoeren. De 'Gustav' was voor 50 % beschadigd, de piloot kwam er met de schrik af.

Locatie

Gent
België
BE

Focke-Wulf 190 te Sint-Denijs-Westrem

De lucht dreunde massaal op 5 april 1943. Sinds een half jaar vloog de Amerikaanse 8ste Luchtmacht aan de zijde van de Britten. Die dag vlogen ze hun “Mission N° 50". Hoewel de Verenigde Staten op korte tijd een enorme strijdmacht op Brits grondgebied gelegerd had, waagden ze die eerste maanden nog niet steeds erg diep in Duitsland. De Luftwaffe was nog heer en meester boven het Reich en zelf hadden de Amerikaanse jachttoestellen onvoldoende reikwijdte om de zware B-17 “Flying Fortresses” en B-24 “Liberators” te escorteren.

Locatie

Derbystraat
Sint-Denijs-Westrem
België
BE