70 Squadron

Sopwith Camel B3825 bij Moorslede

Oblt von Althaus (Jasta 10) claimde bij Moorslede een Camel, waarschijnlijk die van Lt Harold D. Tapp van 70 Squadron. Hij ligt begraven te Harelbeke. Onderzoeker Henshaw situeert het gevecht op 24 juli, op Tapps grafsteen staat 25 juli vermeld als sterfdatum.

Locatie

Moorslede
België
BE

Sopwith Camel C8241 bij Hooglede

Sopwith Camel E7219 bij Kortrijk

Sopwith Camel B6352 bij 's Graventafel

Lt F. Kempf claimde boven het gehucht 's Graventafel een "Sopwith Strutter" - waarschijnlijk was het het toestel van Captain John R. Wilson die het onderspit delfde. Volgens zijn grafsteen  te Harelbeke stierf hij twee dagen later.

Locatie

's Graventafel
Zonnebeke
België
BE

Sopwith Camel B2307 bij Wervik

Bij het gehucht Laag Vlaanderen te Wervik streek de Canadees John Gillespie met zijn Camel neer. Hij had de duimen gelegd voor Vzfw Jacobsen van Jasta 31, en werd krijgsgevangen genomen. In het boek "Het Malheur van de Keizer" staat op p. 385 een foto van de Camel en van een lachende Gillespie bij zijn overwinnaar Jacobsen.

Locatie

Laag Vlaanderenstraat
Wervik
België
BE

Sopwith Camel E7222 bij Quartes

Sopwith Camel D8167 bij Mont-Saint-Aubert

Boven het Doornikse gingen twee Camels van 70 Squadron verloren. 2nd Lt Nicholas Greaves kwam neer tussen de chemin de Celles en de rue de Bourdeau te Mont-Saint-Aubert. Hij ligt begraven te Doornik.

Locatie

rue de Celles
Mont-Saint-Aubert
België
BE

Sopwith 1 1/2 Strutter A1012 bij Moeskroen

Het was Vzfw R. Francke van Jasta 8 die bij het gehucht Tombroek een Sopwith claimde. Waarschijnlijk betrof het hier de machine van de bemaning 2nd Lt Rolf M. Neill/Captain Frederick W. Harley die daar neerstortte - beiden rusten te Menen.

Locatie

Tombroek
Moeskroen
België
BE

Sopwith 1 1/2 Strutter A981 bij Moeskroen

Tijdens een verkenningsopdracht werd de Sopwith Strutter neergehaald door Vzfw Rudolf Francke van Jasta 8. De boorschutter, Serjeant A.M. Giles stierf onder de kogels. Zijn piloot, de Canadese Lt A.S. Bourinot wist de machine nog aan de grond te zetten achter de Duitse linies, waarschijnlijk bij Moeskroen, waar de overledene ook begraven werd en er nog steeds rust.

Op de foto het wrak van de Sopwith, met de overlevende piloot Bourinot bij zijn gevangenneming.

Locatie

Moeskroen
België
BE

Sopwith Camel F1940 boven Houthulst

Pagina's