38 Squadron

Wellington R3162 te Veurne

In de nacht van 30 op 31 mei 1940 crashte aan de Proostdijkstraat een Wellington lc van 38 Squadron. Deze tweemotorige bommenwerper, (de HD-H – serienummer R3162) was om 22u25 van Marham (Engeland) opgestegen voor een raid op Diksmuide maar werd vermoedelijk door de Duitse Flak neergehaald.

Pilot Officer Roy Banes, Flying Officier Vivian Rosawarne, Sergeant John Knight, AC2 James Adams, Sergeant Dennis Spencer en boordschutter Sergeant John Dolan kwamen om het leven.  De crew ligt begraven op de Britse militaire begraafplaats aan de Oude Vestingstraat te Veurne.

Locatie

Proostdijkstraat
Veurne
België
BE

Wellington L7809 te Oostende

In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 september, omstreeks 4u, viel een Wellington van 38 Squadron op de kaai achter het politiebureel aan het Ernest Feysplein (Hazegras) en ontplofte – vandaag staat daar de Stedelijke Technische School.

De zes bemanningsleden kwamen om: Flying Officer Richard Allen, piloot, Pilot Officer C.T.Dufton 2de piloot, Sergeant Eric James waarnemer, Sergeant Charles Mathews schutter, Sergeant James Johnstone en staartschutter Sergeant Frederic Noakes. Ze liggen begraven aan de begraafplaats aan de Stuiverstraat.

Locatie

Ernest Feysplein
Oostende
België
BE