1 Squadron

Nieuport 23 B1644 bij Moorslede

2nd Lt R.S.L. Boote werd bij Dadizele neergehaald door Oblt von Voigt (Jasta 8). De piloot kon zijn Nieuwport 23 bij de Waterdamhoek aan de grond zetten en werd krijgsgevangen genomen - waarschijnlijk door leden van het Pionierspark dat vlakbij gelegerd lag. 

Locatie

Waterdamstraat
Moorslede
België
BE

Nieuport 17 B1672 bij Westrozebeke

2nd Lt Eric D. Tyzak werd die dag om 15.25u. neergehaald boven Westrozebeke door Oberleutnant Bruno Loerzer van Jasta 26. De piloot was afkomstig van Sheffield en werkte voor de oorlog als metallurgist. Hij ligt nu begraven op de Commonwealth begraafplaats van Pont-du-Hem (Frankrijk) - mogelijks werd zijn lichaam na de oorlog naar hier overgebracht. 

Locatie

Westrozebeke
België
BE

Nieuport 17 bij Beselare

Het was waarschijnlijk Hauptmann von Hunerbein van Jasta 8 die de Nieuport 17 van Lieutenant R.J. Bevington neerhaalde. Die kon zijn toestel nog aan de grond zetten - de linkervleugel scheurde haast helemaal af - en hij werd bij Beselare krijgsgevangen genomen.

Locatie

Beselare
België
BE

Morane LA 5091 bij Doornik

Tijdens een verkenningsopdracht werd de Morane van de bemanning 2nd Lt J.G. McEwan en 2nd Lt F. Adams neergehaald - waarschijnlijk een overwinning op het conto van Ltn A. Dossenbach/Ltn Schilling van de Flieger Abteilung 22. McEwan raakte gewond maar kon zijn machine bij Doornik aan de grond zetten, waar ze gedemonteerd werd. Beide vliegeniers werden op 19 april 1918 in Nederland gesignaleerd - waarschijnlijk bij een krijgsgevangeneruil.

Locatie

Doornik
België
BE

Sopwith Triplane N5435 bij Rekem

Nieuport 23 B1559 bij Ledegem ?

Nieuport 17 A6622 bij Bikschote

Het was waarschijnlijk Vzfw Glasmachter (Jasta 8) die ten zuiden van Bikschote de Nieuport 17 van Captain James M. Shepherd neerhaalde. Voor dit squadron was het het eerste verlies met de eenzitter Nieuport Scout.

Locatie

Bikschote
België
BE

Morane LA 5107 bij De Klijte

Boven het dorp De Klijte kwam het tot een luchtgevecht tussen Fokkers en Morane's van 1 Squadron. Captain R.A. Saunders zou naar verluidt één van zijn belagers getroffen hebben, maar werd zelf geraakt in de maag, maakte een harde kraaklanding en kwam op zijn linkervleugel - hij stierf dezelfde dag aan zijn verwondingen. Hij was gestationeerd te Bailleul en ligt begraven op La Clytte Military Cemetery te Heuvelland. Saunders was houder van het Military Cross.

Locatie

De Klijte
Heuvelland
België
BE

Morane N 5069 bij Hollebeke

Waarschijnlijk was het de bemanning Ltn Patheiger/Uffz Groescher van de Flieger Abteilung 213 die bij Hollebeke een Morane N van 1 Squadron neerhaalden. Het toestel, gestationeerd te Bailleul, kwam achter de Duitse linies in Hollebeke terecht. De piloot, 2nd Lt Ralph P. Turner ligt begraven op Larch Wood (Railway Cutting) Cemetery te Ieper.

Locatie

Hollebeke
België
BE

Morane LA 5113 bij Dadizele

Pagina's