Messerschmitt Bf 109 G-4

Bf 109 bij Veurne

Op 22 juli, om 12u.15, vatte kort na de start de motor van de Bf 109 G-4 (Wnr.14994) van de 5./JG 2 vuur. De piloot, Uffz Max Umlauft, moest zijn machine verlaten. Hij daalde aan zijn parachute ten noordoosten van Veurne naar de aarde. Hij was licht gewond en zou verzorgd worden in het hospitaal van Poix.

Locatie

Veurne
België
BE

Messerschmitt bij Gistel

De Luitenanten Clark ('QP-G') en Duane W. Beeson ('QP-I') van de 'Red Section' van 4 FG vliegeniers achtervolgden boven Oostende een Messerschmitt. Beeson wist vanuit een duikvlucht op de Messerschmitt te springen. Op vierduizend voet was de Duitse jager zwaar beschadigd en de machine verloor snel hoogte. De piloot trachtte nog te landen, zag van zijn poging af en sprong te laag, op tachtig meter hoogte, uit zijn toestel. Het was 17u.02. Beeson had zonet zijn eerste overwinning behaald.

Locatie

Gistel
België
BE

Messerschmitt Bf 109 bij Gent

De Bf 109 G-4 (Wnr.19259) van de II./JG 54 (onderdeel van de III./JG 26) moest na een rondvlucht bij Gent met lege brandstoftanks een buiklanding uitvoeren. De 'Gustav' was voor 50 % beschadigd, de piloot kwam er met de schrik af.

Locatie

Gent
België
BE