Heinkel He 111 P-2

Heinkel He 111 te Péronnes-lez-Antoing

Het KG 27 valt Rijsel en andere Franse steden aan. Drie toestellen gaan hierbij verloren. Een toestel van het 3. Staffel (1G+?L) stort in een tuin in het gehucht des Venniaux te Péronnes-lez-Antoing. Drie bemanningsleden, Uffz (?) Schönherr Uffz Werner Stramm (23 j.) en Uffz Emil Leonhardt (27 j.) sterven in de crash en worden te Antoing begraven.

Locatie

rue des Venniaux
Péronnes-lez-Antoing
België
BE

Heinkel He 111 te Ingelmunster

Het KG 27 valt Rijsel en andere Franse steden aan. Drie toestellen gaan hierbij verloren. Boven het Franse vliegveld Norrent-Fontes zetten de Moranes MS 406 de achtervolging op hun belagers in. Lt Tariel weet een Heinkel zwaar te beschadigen. De bommenwerper verliest snel hoogte en scheert uiteindelijk over West-Vlaanderen. Een motor is kapotgeschoten, de tweede laat een lange rookpluim na. Het was deze He 111-P van het 3. Staffel die rond 6.00 uur te Ingelmunster aan de Kweekstraat een noodlanding uitvoerde.

Locatie

Kweekstraat
Ingelmunster
België
BE

Heinkel He 111 te Mater

Het KG 27 valt Rijsel en andere Franse steden aan. Drie toestellen gaan hierbij verloren. Boven Oudenaarde wordt een formatie van zeven Heinkels onderschept door de Hurricanes van het 607 Sqdn. De P/O A.S. Dini valt het laatste vliegtuig in de formatie aan en de Nieuwzeelander ziet hoe zijn slachtoffer in vlammen wegduikt en op de grond explodeert. Mogelijks betrof het hier He 111 P-2 van het 6./KG 27 (1G+??) met als doel Valenciennes waarvan de hele bemanning om het leven kwam.

Locatie

Mater
België
BE